Izvještaj MUP-a ZDK za 20.10.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 20.10.2014.
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Breza

Dana 20.10.2014. godine, u ulici Titova, na ulaznim vratima kuće, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad licem P.E. iz Breze, kojom prilikom je od istog otuđena određena količina novca. Istražitelji Policijske stanice Breza su na licu mjesta izvršili uviđaj. Istog dana, u ulici Titova, službenici uniformisane policije su zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, lišili slobode lice J.A. iz Breze, koje je zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

Dana 20.10.2014. godine, u mjestu Dolovi, u trgovini „Ado“, izvršena je prevara nad radnikom navedene trgovine. Istražitelji Policijske stanice Olovo su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 20.10.2014. godine, u mjestu Bistrica, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo „Rover“, registarskih oznaka 617-J-636, kojim je upravljao Dž.M. iz Zavidovića. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Žepče nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 20.10.2014. godine, na raskrsnici ulica Viteška i Ilijasa Smajlagića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka T79-A-125, kojim je upravljao M.E. iz Maglaja, i moped marke “Peugeot”, registarskih oznaka 266-J-635, kojim je upravljao T.A. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni vozač mopeda zadobio je teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 20.10.2014. godine, na magistralnom putu M-4 u mjestu Mrkotić, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Sharan“, registarskih oznaka IM668FK, kojim je upravljao R.E. iz Tešnja, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka O38-M-878, kojim je upravljao B.A. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni B.A. zadobio je lake tjelesne povrede, dok je H.S., suvozač u vozilu „VW-Golf“, zadobio teške tjelesne povrede. Od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu  – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close