Damar omladine : Volonterska akcija čišćenja izletišta “Ravne”

Udruženje “Damar omladine” organizuje volontersku akciju čišćenja izletišta “Ravne” u nedjelju, 26.10.2014. godine, kroz implementaciju projekta “Vratimo život našem izletištu”. Okupljanje svih zainteresovanih će biti u 11h na platou ispred KSC “Mladost”.

Čišćenje će se vršiti isključivo na platou izletišta Ravne. Sve ostale lokacije će biti izostavljene (prilazne divlje deponije, kao i šira lokacija pomenutog izletišta).Za sve učesnike i učesnice će biti obezbijeđeno osvježenje i hrana, rukavice i vreće za smeće.

Molimo Vas da nam dostavite ime i prezime kao i broj telefona na mail damaromladine@gmail.com radi organizacije hrane i osvježenja na terenu.

U slučaju kiše aktivnost se odgađa.

Napominjemo da je izletište “Ravne”, na području općine Visoko, jedino gradsko izletište sa dugogodišnjom tradicijom okupljanja i boravka svih generacija. Pristupačno je svim pješacima i posjetiteljima koji koriste automobil. Trenutno ovo izletište nije u tehničko upotrebnom stanju i nema postavljen inkluzivni mobilijar.

Ovim projektom želimo jedino gradsko izletište “Ravne” staviti u tehničko-upotrebno stanje prilagođeno svim populacijama i osobama sa poteškoćama, što do sada nije bio slučaj.Ono što želimo u narednom periodu jeste izvršiti popravku starih i izgradnju novih klupa i stolova, zaštitne ograde, mjesta za roštilj uz uređenje cjelokupnog izletišta te izgraditi inkluzivni mobilijar, odnosno klackalicu prilagođenu osobama sa poteškoćama.

Time ćemo izletište osposobiti i prilagoditi svim populacijama, a naročito osobama sa poteškoćama, koje će svoje slobodno vrijeme provoditi kvalitetno, u prirodnom okruženju.

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Projekat podržava Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija, Fondacija  Medicor iz Lihtenštajna i Fondacija Mozaik a implementira Udruženje „Damar omladine“.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close