Izvještaj MUP-a ZDK za 21.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 21.05.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića do broja 26,  izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “Kaktus Z”, od strane lica T.M. iz Zenice. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 21.05.2013. godine, na regionalnom putu Visoko – Kakanj, u mjestu Seoča – Mačuh, od strane lica S.N. iz Kaknja, izvršena je krađa određene količine metalnih cijevi. Navedeni predmeti su oduzeti, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close