Izvještaj MUP-a ZDK za 20.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u četiri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 19.02.2013. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Z.Z., iz kojeg je otuđena određena količina novca i neutvrđena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U toku noći 19/20.02.2013. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „Deni“, vlasništvo B.A., iz koje je otuđena neutvrđena količina prehrambenih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

Dana 20.02.2013. godine, u Policijsku stanicu Žepče je prijavljeno da se u mjestu Begov Han nalazi putničko motorno vozilo mercedes, čije registarske oznake pripadaju drugom vozilu. Izvršenim provjerama od strane policijskih službenika potvrđena je tačnost prijave, te utvrđeno da se navedenim vozilom dovezao B.H. iz Žepča. Navedeno vozilo je prevezeno na službeni parking Policijske stanice Žepče, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close