Izvještaj MUP-a ZDK za 20.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 19/20.01.2013. godine, u ulici Kočeva, izvršena je teška krađa u apoteku „Matija“, iz koje je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 15. do 20.01.2013. godine, u krugu Industrijske zone Željezare Zenica, izvršena je teška krađa iz hale, vlasništvo firme „GMBH Hasičević“, iz koje je otuđeno oko 500 kg bakra, 200 komada sajli i neutvrđena količina kablova. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 20.01.2013. godine, u mjestu Jevadžije, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo H.A., iz koje su otuđeni televizor i DVD player. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 20.01.2013. godine, u mjestu Kruševlje, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem i prevrtanjem teretnog motornog vozila mercedes, registarskih oznaka A54-O-565, kojim je upravljao R.F. Tom prilikom, smrtno su stradali saputnici R.S., rođen 1997. godine, i R.Š., rođen 1996. godine, dok je navedeni vozač zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Dana 20.01.2013. godine, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel kadet, registarskih oznaka 150-M-039, kojim je upravljao Č.S. iz Zenice, i pješaci D.S. i D.S. iz Zenice. U saobraćajnoj nezgodi, vozač Č.S. je zadobio neutvrđen stepen povreda, dok su navedeni pješaci zadobili teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodile su se još dvije saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close