Izvještaj MUP-a ZDK za 19.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 18.11.2012. godine, oko 23,20 sati, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo drska krađa nad Č.S. iz Zenice, tako što je NN lice prišlo oštećenom te iz ruke istrglo torbu u kojoj se nalazila određena količina novca i drugih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 19.11.2012. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.S. iz Zenice, iz koje je otuđena tašna u kojoj se nalazila određena količina novca i zlatnog nakita, te dokumenti. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

U vremenskom periodu od 17. do 19.11.2012. godine, u mjestu Krsno Polje, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.M., iz koje je otuđena određena količina predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 19.11.2012. godine, u Policijsku stanicu Žepče pristupio je Z.M. iz mjesta Begov Han i prijavio da je dana 18.11.2012. godine, oko 20,00 sati, na mostu preko rijeke Bosne u mjestu Begov Han, nad istim uz upotrebu sile izvršeno razbojništvo od strane S.N. i još tri NN lica, kojom prilikom je od istog otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 19.11.1012. godine, na regionalnom putu Prnjavor-Novi Šeher, u mjestu Jelah Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka M15-T-922, kojim je upravljao S.M., i biciklista K.Z., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close