Izvještaj MUP-a ZDK za 19.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 19.08.2013. godine, u mjestu Bradve, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 264-T-141, kojim je upravljao H.Dž. iz Visokog. Tom prilikom utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 19.08.2013. godine, u mjestu Mekiš, na regionalnom putu Prnjavor – Novi Šeher, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka M86-K-090, kojim je upravljao S.A. iz Tešnja, kojom prilikom je utvrđeno da navedene registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Isto je isključeno iz saobraćaja, registarske oznake oduzete, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close