Izvještaj MUP-a ZDK za 19.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir narušen je u 15 slučajeva, kojom prilikom je devet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 18/19.01.2014. godine, u mjestu Loznik, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo A.E., iz koje su otuđeni televizor i mobitel. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

U toku noći 18/19.01.2014. godine, u mjestu Gornja Breza, došlo je do zapaljenja lovačke kuće, vlasništvo lovačke organizacije „Breza“. U požaru je nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar je lokalizovan od strane Vatrogasne jedinice Rudnika mrkog uglja „Breza“, a uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Breza i inspektor za protivpožarnu zaštitu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 19.01.2014. godine, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, slobode je lišen i zadržan u službenim prostorijama K.Dž. iz Breze.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 19.01.2014. godine, oko 15,50 sati, na regionalnom putu Zavidovići-Maglaj, u mjestu Dolac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka L332JF, kojim je upravljao M.R. Tom prilikom, smrtno je stradao suvozač P.A., rođen 1968. godine, iz Zavidovića, dok je lake tjelesne povrede zadobila R.H., te povrede neutvrđenog stepena M.R. i M.I. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close