Izvještaj MUP-a ZDK za 18.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 17/18.11.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo M.Š., iz kojeg je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

U toku noći 17/18.11.2013. godine, u ulici Aleja ljiljana, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što su polupana tri stakla na UO „Chek point“, vlasništvo A.T. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

U toku noći 17/18.11.2013. godine, u mjestu Begov Han, izvršena je krađa motokultivatora u vlasništvu H.H. iz Žepča. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 18.11.2013. godine, na lokalnom putu Visoko – Podvinci u mjestu Gračanica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka 844-M-586, kojim je upravljao Š.S. iz Ilidže, i pješak, malodobni P.K. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close