Izvještaj MUP-a ZDK za 18.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 17/18.08.2013. godine, u ulici Masarykova, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo Š.A., iz kojeg je otuđena određena količina predmeta i novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 18.08.2013. godine, u ulici Reisa Čauševića, od strane policijskih službenika izvršen je pregled lica G.A., kod kojeg su pronađena dva paketića sa praškastim sadržajem koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Lice G.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, te je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 18.08.2013. godine, u ulici Srebreničkih žrtava rata, izvršena je krađa torbe sa dokumentima i određenom količinom novca, vlasništvo Š.A. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close