Izvještaj MUP-a ZDK za 18.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 18.02.2014. godine, u Policijsku stanicu Kakanj se obratio K.M. iz Zenice i prijavio da je u periodu od 12.02. do 16.02.2014. godine, u mjestu Koprivnica-Potoci, općina Kakanj, izvršena teška krađa u njegovu kuću, odakle je otuđen neseser u kojem se nalazila određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

U toku noći 17/18.02.2014. godine, u mjestu Mračaj, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovinu „Supermarket Ćorić prom“, vlasništvo Ć.E., odakle su otuđeni neutvrđena količina raznih vrsta cigareta, prehrambenih artikala, telefonskih dopuna i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Breza

Dana 18.02.2014. godine, u mjestu Vrankamen, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Citroen“, registarskih oznaka M25-J-384, kojim je upravljala B.A. iz Vareša, i putničko motorno vozilo marke „VW-Jetta“, registarskih oznaka A08-M-687, kojim je upravljao V.F. iz Breze. Tom prilikom, navedeni V.F. je zadobio lake tjelesne povrede, dok je V.A., saputnica u vozilu „VW-Jetta“, zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close