Izvještaj MUP-a ZDK za 17.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen je u 10 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 16/17.12.2012. godine, u ulici Fra Ivana Jukića, izvršena je teška krađa u kiosk “Tobaco press”, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina cigareta. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 17.12.2012. godine, u mjestu Kraljevac, od strane službenika policije slobode su lišeni i zadržani u Policijskoj stanici Visoko, H.M. i Z.E., oba iz Visokog, a zbog izvršenja krivičnog djela krađe akumulatora i kablova, vlasništvo K.V. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 17.12.2012. godine, u mjestu Kraševo, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad B.S. Tom prilikom je od navedenog lica otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 17.12.2012. godine, u raskrsnici ulica Branilaca Bosne i Školska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo renault, registarskih oznaka K01-E-031, kojim je upravljao P.S. iz Zenice, i kombi mercedes, registarskih oznaka K03-T-722, kojim je upravljao K.S. iz Busovače. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je navedeni vozač vozila renault, dok je lake tjelesne povrede zadobio suvozač u istom vozilu, P.F. iz Viteza. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Kakanj

Dana 17.12.2012. godine, u ulici Rudarska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf 2, registarskih oznaka 772-J-181, kojim je upravljao K.S., i pješak Č.A. iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close