Izvještaj MUP-a ZDK za 17.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.11.2012.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, gdje su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16/17.11.2012. godine u vremenu od 00,00 do 14,30 sati u mjestu Janjac, općina Zenica, izvršeno je krivično djelo krađe 4. m metalne kapije sa Katoličkog groblja, od strane službenika uniformisane policije u mjestu Jagodići, kod Š.A. pronađena je otuđena kapija. Š.A. lišen je slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, sačinjena potrebna dokumentacija. Izvršen uviđaj.

Dana 17.11.2012. godine oko 21,40 sati u Ulici Bistua Nuova, općina Zenica, od strane F.F. iz Zenice izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad suprugom F.I. koja je zadobila lake tjelesne povrede. Od strane službenika uniformisane policije F.F. lišen je slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj.

Zavidovići

U toku noći 16/17.11.2012. godine u mjestu G. Kovači, općina Zavidovići, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo H.H. iz koje je otuđen laptop marke “Copac”, srebrna ogrlica i manja količina ulja i kafe. Izvršen uviđaj.

Tešanj

U toku noći 16/17.11.2012. godine u Ulici Skendera Kulenovića bb, općina Tešanj, izvršeno je krivično djelo teške krađe PMV marke “Golf  IV” reg. oznaka M25-A-973, vlasništvo M.A. iz Tešnja. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode, dva lica su zadobila lake tjelesne povrede.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close