Izvještaj MUP-a ZDK za 17.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir narušen je u jednom slučaju, prosjačenjem.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16/17.07.2013. godine, u mjestu Bistričak, izvršena je krađa metalnih cijevi sa hidrocentrale, vlasništvo preduzeća „Željezara“ Zenica. Dana 17.07.2013. godine, u ulici Patrioske lige – Nemila, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo VW-kombi, registarskih oznaka M39-T-792, kojim je upravljao H.V. iz Zenice, kojom prilikom su u vozilu pronađene otuđene cijevi. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Dana 17.07.2013. godine, u mjestu Alići, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica I.A. iz Zavidovića, kojom prilikom su kod istog pronađena 23 paketića opojne trave skank i vaga za precizno mjerenje. Navedeni predmeti su oduzeti, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 16/17.07.2013. godine, u ulici Simetrala, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila VW-bora, registarskih oznaka 139-E-288, vlasništvo I.M. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close