Izvještaj MUP-a ZDK za 17.06.2014.

U prilogu donosimo  izvještaj MUP-a ZDK za 17.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zavidovići

Dana 17.06.2014. godine, u mjestu Skroze, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „Audi“, registarskih oznaka 196-T-781, kojim je upravljala M.M. Prilikom kontrole utvrđeno je da navedene registarske oznake pripadaju drugom vozilu. Vozilo je privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Doboj Jug

Dana 17.06.2014. godine, u mjestu Karuše, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „Isuzu“, registarskih oznaka KP 7231 Z, kojim je upravljao B.S. iz Doboja. Prilikom kontrole, u vozilu je pronađena određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, te jedan pištolj. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 17.06.2014. godine, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pješak Z.F. iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “Mercedes” koje se udaljilo sa lica mjesta. U saobraćajnoj nezgodi navedeni pješak je zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije, te su poduzete aktivnosti na pronalasku vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, te lica koje je upravljalo istim.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close