Izvještaj MUP-a ZDK za 17.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.04.2014. godine, u vremenu od 21,10 do 23,30 sati, u naselju kamp Babino polje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan koji koristi S.M., iz kojeg je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 17.04.2014. godine, u zgradi Općine Zavidovići, izvršena krađa torbe, vlasništvo Š.M., u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac. Zbog sumnje da je izvršila navedenu krađu, od strane službenika uniformisane policije slobode je lišena H.Z. iz Zavidovića, kod koje su i pronađeni otuđeni predmeti. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close