Izvještaj MUP-a ZDK za 16.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 16.10.2013. godine, u ulici Rudarska, policijski službenici Policijske stanice Kakanj izvršili su pregled lica B.E. iz Visokog, koje se nalazilo u parkiranom putničkom motornom vozilu golf 3, registarskih oznaka A23-J-395, te su tom prilikom kod istog pronašli dva paketića od alu-folije, u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Tešanj

Dana 16.10.2013. godine, u mjestu Oraš Planje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo Ć.M., iz koje je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodile su se 24 saobraćajne nezgode u kojima je osam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close