Izvještaj MUP-a ZDK za 16.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

Dana 16.07.2013. godine, u Policijsku stanicu Maglaj obratila se M.R. i prijavila da je dana 15.07.2013. godine, u mjestu Moševac, izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.R., iz koje su otuđene dvije bušilice, te određena količina drugih predmeta. Zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, od strane službenika policijskih stanica Maglaj i Žepče, u mjestu Goliješnica, lišeni su slobode D.S. i K.J., oba iz Zavidovića, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 16.07.2013. godine, obaviještena je Policijska stanica Žepče da je u proteklih pet dana, u mjestu Goliješnica, izvršena teška krađa u automehaničarsku radnju, vlasništvo N.D., iz koje je otuđen laptop, aparat za varenje, te određena količina novca. Izvršen je uviđaj od istražitelja Policijske stanice Žepče, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinilaca istog.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close