Izvještaj MUP-a ZDK za 16.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir narušen je u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15/16.01.2014. godine, u mjestu Banlozi, izvršena je krađa elektro kabla u dužini od 30 metara, vlasništvo preduzeća „Elektroprivreda BiH“. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 15.01.2014. godine, u ulici Crkvice, izvršena je krađa bicikla, vlasništvo Č.A. iz Zenice. Istoga dana, u ulici Prve zeničke brigade, službenici uniformisane policije su pronašli navedeno biciklo kod lica K.V. iz Zenice, te istog lišili slobode i zadržali u službenima prostorijama za zadržavanje radi kriminalističke obrade.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 16.01.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Volkswagen“, registarskih oznaka J96-A-050, kojim je upravljao S.S. iz Zavidovića, i pješak P.N. iz Zavidovića, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close