Izvještaj MUP-a ZDK za 15.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Kakanj

Dana 14/15.11.2012. godine, u mjestu Čatići, izvršena je teška krađa u prostorije ambulante porodične medicine iz koje je otuđena određena količina lijekova i medicinske opreme. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 15.11.2012. godine, u ulici Matije Gupca, službenici uniformisane policije su prilikom pregleda M.A. iz Zavidovića, kod istog pronašli paketić sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 14/15.11.2012. godine, u mjestu Misurići, iz štale, vlasništvo G.M., otuđena su dva jagnjeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 15.11.2012. godine, u Policijsku stanicu Maglaj obratio se M.M. i prijavio da je u vremenu od 13. do 15.11.2012. godine, u ulici 1. marta, izvršena teška krađa u stan, vlasništvo istog, odakle je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 15.11.2012. godine, u Policijsku kancelariju Jelah obratio se Č.S. iz Doboja i prijavio da je u ugostiteljskom objektu „IN“, u mjestu Jelah, fizički napadnut od strane H.A. iz Doboja, kojom prilikom je isti zadobio teške tjelesne povrede. Od strane službenika uniformisane policije slobode je lišen navedeni počinilac, te zadržan u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena krimialistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close