Izvještaj MUP-a ZDK za 15.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 15.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko- dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 12.09. do 15.09.2014. godine, u mjestu Banlozi, izvršeno je krivično djelo teška krađa bakarnih užadi, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 14/15.09.2014. godine, u mjestu Žičara, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Č.N., iz koje je otuđena određena količina elektro i drugog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 15.09.2014. godine, u Policijsku stanicu Visoko se obratio K.A. iz Visokog i prijavio da mu je dana 14.09.2014. godine, u mjestu Čekrekčije, iz podrumskih prostorija zgrade, otuđen bicikl. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 15.09.2014. godine, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Dobrinje, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “VW-Jetta”, registarskih oznaka M39-J-105, kojim je upravljao O.O. iz Sarajeva. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio povrede neutvrđenog stepena, dok je suvozač H.S. iz Ilijaša, zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close