Izvještaj MUP-a ZDK za 15.03.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 15.03.2015.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 15 slučajeva, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.03.2015. godine, u ulici Kočevska čikma, u UO „Ekor klub“, od strane nepoznatih lica izvršen je fizički napad na P.E. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U vremenskom periodu od 11.03. do 15.03.2015. godine, u ulici Milivoja Čekade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo H.F., iz kojeg su otuđeni televizor i resiver. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 15.03.2015. godine, u ulici Kralja Tvrtka, u kladionici „Formula“, od strane dva maskirana lica, uz prijetnje upotrebom vatrenog i hladnog oružja, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je iz kase otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Zavidovići

U toku noći 14/15.03.2015. godine, u mjestu Brijeg, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.F., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 15.03.2015. godine, u mjestu Šije, izvršeno je krivično djelo teška krađa u STR „Aldi“, vlasništvo H.F., iz koje je tom prilikom otuđena kasa u kojoj se nalazila određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close