Izvještaj MUP-a ZDK za 14.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 14.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

Dana 14.07.2013. godine, u mjestu Trepče, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.M., iz koje je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 13/14.07.2013. godine, u mjestu Mračaj-Begov Han, sa željezničke pruge izvršena je krađa određene količine šarafa. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Olovo

Dana 14.07.2013. godine, na regionalnom putu Olovo-Sokolac, u mjestu Kolakovići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila seat, registarskih oznaka E43-T-858, kojim je upravljao Ž.S. iz Sokoca. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio lake tjelesne povrede, a suvozač Ž.M. teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close