Autoceste F BiH i općina Ilidža potpisali sporazum o sanaciji lokalnih cesta

Direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, Ensad Karić i načelnik Općine Ilidža Senaid Memićpotpisali su danas Sporazum o sanaciji lokalnih cesta na području Općine Ilidža. U okviru ovog Sporazuma bit će sanirane lokalne i nerazvrstane ceste, a koje se koriste pri izvođenju radova na izgradnji autoceste Koridora Vc, dionica Vlakovo-Tarčin, poddionica Vlakovo-Lepenica u ukupnoj dužini od oko 6.200 metara. Izvođači radova će biti turska kompanija Cengiz Insaat i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo.

«JP Autoceste FBiH pored izgradnje modernih autocesta doprinose i rekonstrukciji lokalnih puteva i kao društveno odgovorna kompanija učestvujemo u razvoju lokalnih zajednica»,istakao je direktor Karić prilikom potpisivanja ovog Sporazuma ističući važnost izgradnje Koridora Vc i za lokalne zajednice. «Ovim Ugovorom i Općina Ilidža postala je naš lokalni partner u izgradnji modernih autocesta koje će značiti prosperitet za sve građane i građanke naše zemlje», poručio je Karić
Načelnik Memić je apelirao na građane svoje Općine da imaju strpljenja u toku izgradnje autoceste jer ona predstavlja veliki razvojni potencijal. «Vjerujemo i sigurni smo da će izvođači učiniti sve kako bi se riješili problemi na lokalnim cestama koji trenutno postoje, što je i prirodno uz složenost radova koji se izvode na terenu», izjavio je Memić, napominjući da kvalitetni putevi osiguravaju razvoj industrije, turizma i privrede uopće.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close