Izvještaj MUP-a ZDK za 14.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 14.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 14.03.2013. godine, u ulici Hadži Lojina, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar pronađeno je parkirano putničko motorno vozilo lada-niva, vlasništvo S.N. iz Zenice, na kojem se nalazila jedna registarska tablica koja ne pripada navedenom vozilu. Vozilo je oduzeto i izmješteno na službeni parking Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 13.03.2013. godine, u ulici Mramorska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo D.S., odakle je otuđeno osam metara bakarnih cijevi, određena količina nakita, te novčanik sa ličnim dokumentima, vlasništvo K.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 13.03.2013. godine, u mjestu Vukovo, od strane lica K.E. iz Tešnja, izvršena su oštećenja putničkog motornog vozila renault, registarskih oznaka K40-O-562, vlasništvo M.M. iz Tešnja, i putničkog motornog vozila polo, registarskih oznaka M57-E-036, vlasništvo B.M. iz Tešnja. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice K.E., te na mjestu događaja izvršili uviđaj.

U toku noći 13/14.03.2013. godine, u ulici Momana Topreka, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf IV, registarskih oznaka 095-E-076, vlasništvo R.A. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Maglaj

Dana 14.03.2013. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Poljice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 414-E-949, kojim je upravljao B.E. iz Maglaja, i putničko motorno vozilo hyundai, registarskih oznaka T75-E-049, kojim je upravljao P.M. iz Sarajeva. Tom prilikom, oba vozača, kao i saputnik u vozilu hyundai, P.S. iz Sarajeva, zadobili su lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilol.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close