Izvještaj MUP-a ZDK za 13.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.06.2013.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 13.06.2013. godine, u ulici Šestića put, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo drska krađa zlatnog lančića nad licem M.Z. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 13.06.2013. godine, u mjestu Vozuća, izvršena je teška krađa u market „Bingo“, iz kojeg je otuđena određena količina novca i cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 13.06.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u ugostiteljskom objektu „Klasik“, od strane lica Č.A. iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Službenici uniformisane policije su navedeno lice lišili slobode te zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 12/13.06.2013. godine, u mjestu Strupina, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila mercedes, registarskih oznaka K01-T-462, vlasništvo S.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close