Izvještaj MUP-a ZDK za 13.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 12/13.03.2014. godine, u mjestu Banlozi, izvršena je krađa oko 100 metara bakarnog elektro kabla, vlasništvo preduzeća“ Željeznice FBiH“. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 13.03.2014. godine, u mjestu Medakovo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.H., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita i tehničke robe. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

U toku noći 12/13.03.2014.godine, u mjestu Goliješnica, sa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“ izvršena je krađa registarskih tablica OF04163. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close