Izvještaj MUP-a ZDK za 13.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 13.03.2013. godine, u ulici Armije BiH, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo D.A., iz kojeg je otuđena određena količina predmeta. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 13.03.2013. godine, u ulici Vojvodića put, od strane P.M. izvršen je fizički napad na B.M., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. P.M. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, te je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

U toku dana 13.03.2013. godine, u mjestu Želeća, izvršeno je oštećenje telekomunikacijskog kabla, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Tešanj

Dana 13.03.2013. godine, u mjestu Tešanjka, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka O18-E-446, kojim je upravljao M.T., i pješak M.S. koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close