Izvještaj MUP-a ZDK za 12.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 11.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 11/12.08.2014. godine, u mjestu Donja Vraca, izvšena je krađa čeličnog visokonaponskog kabla, vlasništvo preduzeća Željeznice FBiH. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 12.08.2014. godine, u mjestu Nemila, u ugostiteljskom objektu “Dado”, od strane A.A. izvršena je krađa mobilnog telefona, vlasništvo V.N. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

U toku noći 11/12.08.2014. godine, u mjestu Kamenica, od strane nepoznate osobe izvršen je krivolov usmrćivanjem srne. Istražitelji Policijske stanice Olovo su izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 12.08.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Tatarbudžak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka 092-M-056, kojim je upravljao E.P. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „Ford-Mondeo“, registarskih oznaka A80-O-247, kojim je upravljao V.A. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni V.A. je zadobio teške tjelesne povrede. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close