Izvještaj MUP-a ZDK za 12.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 11/12.06.2013. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršena je teška krađa iz vulkanizerske radnje, vlasništvo F.E., iz koje su otuđene četiri hidraulične dizalice, jedan hidraulični pištolj, te određena količina pneumatika. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 11.06.2013. godine, u 21,55 sati, u mjestu Dobrinja, službenici uniformisane policije i istražitelji Policijske stanice Visoko su izvršili pregled lica J.N. i M.S., oba iz Visokog, kojom prilikom je kod M.S. pronađen jedan paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu spid. Navedena praškasta materija je oduzeta, a M.S. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

U periodu od 06. do 12.06.2013. godine, u ulici 6. aprila, izvršena je teška krađa iz skladišta firme „ASA“, odakle je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Tešanj

Dana 12.06.2013. godine, u 07,20 sati, u ulici Patriotske lige, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali putničko motorno vozilo VW passat, registarskih oznaka E03-T-964, kojim je upravljao B.E. iz Tešnja, i putničko motorno vozilo VW passat, registarskih oznaka 204-M-815, kojim je upravljao J.Š. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni vozač J.Š., kao i saputnik iz istog vozila J.I. iz Tešnja, zadobili su lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close