Izvještaj MUP-a ZDK za 12.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 12.03.2013. godine, u 23,10 sati, u ulici Armije BiH, od strane V.Ž. iz Zenice izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što je isti razbio izlog staklo na UO „Pasagge“, vlasništvo Š.H. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, dok je navedeni počinilac lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 11/12.03.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila volkswagen bora, registarskih oznaka A29-M-481, vlasništvo O.E. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 12.03.2013. godine, u mjestu Kula, od strane B.E. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 4,7 grama. Navedena zeljasta materija je oduzeta i poslata na vještačenje, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 12.03.2013. godine, u 12,30 sati, u ulici Ričički put, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo kombi vozilo nepoznate marke, sa nepoznatim vozačem, i pješak K.S. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio neutvrđen stepen povreda, te je zadržan u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode, te pronalasku spornog vozila, kao i lica koje je istim upravljalo u momentu nastupanja saobraćajne nezgode.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close