Izvještaj MUP-a ZDK za 12.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

Dana 12.02.2014. godine, u mjestu Mračaj, od strane policijskih službenika je izvršeno legitimisanje i pregled lica S.S., kojom prilikom je kod istog pronađena jedna pvc folija sa biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, te je na licu mjesta uzvršen uviđaj.

Žepče

Dana 12.02.2014. godine, u Policijsku stanicu Žepče obratio se Š.A., radnik firme „HT Eronet“, i prijavio da je 07.02.2014. godine, u mjestu Komšići, općina Žepče, izvršena krađa određene količine PTT kabla, vlasništvo navedene firme. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close