Izvještaj MUP-a ZDK za 12.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 12.02.2013. godine, u ulici Margita, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.S., iz koje su otuđeni laptop i LCD monitor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 12.02.2013. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo S.M., iz kojeg su otuđena dva laptopa, dva ručna sata, te određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 12.02.2013. godine, u mjestu Podvinci, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, od strane Z.A. iz Visokog, tako što je isti kamenicom razbio prednje i zadnje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu audi, registarskih oznaka A35-E-565, vlasništvo Š.E. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Usora

Dana 11.02.2013. godine, u 22,00 sati, u mjestu Ularice, izvršeno je razbojništvo nad licem T.M. iz Usora, kojom prilikom je od istog otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close