Izvještaj MUP-a ZDK za 11.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11.07.2013. godine, u ulici Kočeva, od strane policijskih službenika izvršen je pregled lica S.N., kod kojeg je pronađen jedan paketić biljne materije umotane u alu foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 1,40 grama, dok je u ulici Jevrejska, izvršen pregled lica H.N., kod kojeg su pronađena četiri paketića sa biljnom materijom umotanom u alu foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 5,35 grama. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

U toku noći 10/11.07.2013. godine, u Ulici branilaca, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila VW golf 4, registarskih oznaka E19-A-067, vlasništvo R.N. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 11.07.2013. godine, u mjestu Šije, u kući, vlasništvo S.K., pronađeno je beživotno tijelo M.N., rođenog 1955. godine, iz Tešnja. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske stanice Tešanj i Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojim uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK. Po nalogu tužioca, dana 12.07.2013. godine, izvršit će se obdukcija pronađenog tijela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close