Izvještaj MUP-a ZDK za 10.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.07.2013 .godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u market “Rima-pak”, vlasništvo B.A., iz kojeg je otuđena određena količina cigareta i duhana. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 09/10.07.2013. godine, u mjestu Tičići, sa trafostanice, vlasništvo preduzeća „Elektroprivreda BiH“, izvršena je krađa određene količine bakarnih dijelova. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Olovo

Dana 10.07.2013. godine, u mjestu Mahala, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.F., iz koje je otuđena određena količina novca, zlatnog nakita i bankovna kartica, dok je iz garaže izvršena krađa putničkog motornog vozila VW golf 3, registarskih oznaka A58-J-661. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 10.07.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Papratnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo VW caddy, registarskih oznaka A48-K-130, kojim je upravljao R.A. iz Papratnice, i moped APN, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao R.M., koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close