Izvještaj MUP-a ZDK za 10.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 10.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj
Dana 10.06.2014. godine, u ulici Prva, na autobuskoj stanici, u vršenju krivičnog djela teška krađa u pokušaju u skladište „Crvenog križa“, policijski službenici su zatekli lice K.A. iz Maglaja, koje je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj
Dana 09.06.2014. godine, u vremenu od 20,40 do 23,10 sati, u mjestu Lepenica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.I., iz koje su otuđeni televizor i motorna pila, te novčanik u kojem se nalazio određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj
Dana 10.06.2014. godine, u mjestu Novi Šeher, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Opel“, registarskih oznaka A61-K-642, kojim je upravljala J.S. iz Maglaja, i motocikl marke „APN 6“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao S.S. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni S.S. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close