Izvještaj MUP-a ZDK za 10.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.05.2013.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
 Zenica

Dana 01.-10.05.2013.godine u ul.Dr.Čire Truhelke br.8 izvršeno je krivično djelo oštečenja službenog pečata, kojim je bila zapečaćena sportska kladionica “Derbi” gdje su tom prilikom od strane NN lica iz unutrašnjosti objekta otuđene dvije LCD plazme.Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I.

Maglaj
 
Dana 09/10.05.2013.godine u vremenu od 18,00 do 16,30 sati u mjestu Bočinja, izvršena je teška krađa u kuću vl.M.M. iz Modriče.Obzirom da je vlasnik odsutan, nije poznato eventualno otuđenje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj.Upoznat tužilac.

Usora

Dana 09/10.05.2013.godine u u mjestu Omanjska, izvršena je teška krađa u kuću vl.K.M.Izvršena je premetačina stvari, nije ništa otuđeno.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode, jedno lice je zadobilo teže i jedno lakše tjelesne povrede.

Maglaj

Dana 10.05.2013.godine u 17,30 sati na regionalnom putu Novi Šeher-Prnjavor, u mjestu Novi Šeher, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke “Golf” reg.broj A92-O-088 kojim je upravljala M.L. iz mjesta Adže, općina Žepče i biciklista M.S. iz Novog Šehera, koji je zadobio teže tjelesne povrede.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj.Upoznat tužilac.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području MUP-a Ze-Do Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Na području MUP-a Ze-Do Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close