Izvještaj MUP-a ZDK za 09.10.2014.

U prilogu donosimo izvjestaj MUP-a ZDK za 04.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.10.2014. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo T.Š., iz kojeg je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenikaa Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 09.10.2014. godine, u mjestu Pope, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo „MAN”, registarskih oznaka K30-J-698, kojim je upravljao B.S. iz Kaknja. Kontrolom je utvrđeno da se navedenim vozilom prevozi određena količina uglja, bez potrebne dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Kakanj nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 09.10.2014. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Maglaj obratio se šumar B.A. iz Maglaja, te prijavio da je dana 07.10.2014. godine, u mjestu Parnica, općina Maglaj, izvršena krađa devet stabala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je 11 lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close