Izvještaj MUP-a ZDK za 09.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, upućivanjem prijetnji, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici preduzimajući zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 09.09.2013. godine, Policijskoj stanici Visoko je prijavljeno da je iz firme „Prevent“ otuđeno oko 200 m2 prerađene kože. Zbog sumnje da je izvršio navedenu krađu, od strane službenika policije slobode je lišen i zadržan u službenim prostorijama radnik navedene firme, H.A. iz Visokog. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 09.09.2013. godine, u mjestu Šaš, od strane R.S. i K.Š., oba iz Tuzle, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju, u kuću vlasništvo S.A. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 09.09.2013. godine, u mjestu Raduša, izvršenom kontrolom mopeda marke „Kevai“, registarskih oznaka 937-J-821, kojim je upravljao K.A., utvrđeno je da registarske tablice ne pripradaju navedenom mopedu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close