Izvještaj MUP-a ZDK za 09.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 15 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 09.06.2013. godine, u ulici Tetovska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.H., iz koje je otuđena određena količina elektro alata i kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 08/09.06.2013. godine, u mjestu Brežani, iz štale, vlasništvo S.Z., izvršena je krađa ovce. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 09.06.2013. godine, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila renault, registarskih oznaka J16-M-256, kojim je upravljala K.S. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač kao i suvozač E.A. iz Zenice, zadobili su lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close