Izvještaj MUP-a ZDK za 09.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.05.2013. godine, na lokalitetu Kamberović polje, izvršena je krađa torbice, vlasništvo K.I., u kojoj su se nalazila dva mobilna telefona i novčanik sa ličnim dokumentima i novcem. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 08/09.05.2013. godine, u mjestu Arnautovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Energopetrol“, iz koje je otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 09.05.2013. godine, u 12,10 sati, obavještena je Policijska stanica Centar da se oko 09,30 sati, u ulici Branilaca Bosne, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznato vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta i pješak Š.L. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode i pronalasku spornog vozila i lica koje je upravljalo istim.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close