Izvještaj MUP-a ZDK za 08.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 08.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Kakanj

Dana 08.11.2012. godine, u mjestu Varda, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Č.I., iz koje je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 08.11.2012. godine, u ulici Vatrogasni put, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka 023-J-364, kojim je upravljao I.H. iz Zenice, i putničko motorno vozilo opel-astra, registarskih oznaka O05-T-852, kojim je upravljala A.N. iz Zenice, koja je tom prilikom  zadobila lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

POŽARI
 
Zavidovići

Dana 08.11.2012. godine, u mjestu Poljice, došlo je do požara na pomoćnom objektu-štali. Požar je lokalizovan od strane Vatrogasne jedinice Zavidovići, dok će policijski službenici izvršiti uviđaj dana 09.11.2012. godine. Zbog sumnje da je izazvao požar, slobode je lišen J.I. iz Zavidovića, koji je zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close