Izvještaj MUP-a ZDK za 08.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 08.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 07/08.05.2013. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u kiosk „Tobaco pres“, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina cigareta i duhana. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

U periodu od 03. do 08.05.2013. godine, u ulici Aleja ljiljana, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.M., iz kojeg je otuđena jedna video kamera. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Maglaj

Dana 08.05.2013. godine, na regionalnom putu Doboj – Zavidovići, u mjestu Krsno Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo VW-caddy, registarskih oznaka 514-M-720, kojim je upravljao H.A. iz Maglaja, i pješak M.C. iz Maglaja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close