Izvještaj MUP-a ZDK za 08.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 08.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Breza

Dana 08.01.2013. godine, obavještena je Policijska stanica Breza da je izvršena teška krađa u skladište firme „Asa“ d.o.o. Breza, odakle je otuđen elektromotor, određena količina elektro kablova, akumulator i pult ploča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

Dana 08.01.2013. godine, obavještena je Policijska stanica Žepče da je u mjestu Vrbica, u zadnjih pet dana, izvršena teška krađa u područnu osnovnu školu iz koje je otuđena električna grijalica i vodomaterijal. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Kakanj

Dana 08.01.2013. godine, na auto putu A-1, u mjestu Donji Lučani, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka O51-M-176, kojim je upravljao B.D., i putničko motorno vozilo mitchubischi, registarskih oznaka A78-T-872, kojim je upravljao H.N. Tom prilikom, navedeni H.N., kao i H.A., suvozač u vozilu mitchubischi, zadobili su lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close