Izvještaj MUP-a ZDK za 07.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 07.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.12.2014. godine, u ulici Željezarska, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila marke „Renault-Scenic“, registarskih oznaka J57-M-814, kojim je upravljao D.D. iz Zenice, u vozilu je pronađena jedna automatska puška i pet metaka. Navedeno oružje i municija su oduzeti, dok je lice D.D. lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

Dana 07.12.2014. godine, u mjestu Paska Luka, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka 125-K-698, kojim je upravljao M.M. iz Sarajeva, utvrđeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

wwww.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close