Izvještaj MUP-a ZDK za 07.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.04.2013.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu 06-08.04.2013. godine, u ulici Bistua Nuova, iz kruga firme „CE Inžinjering“ izvršena je krađa šest pvc ulaznih vrata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju nevedenog krivičnog djela.

U toku noći 07/08.04.2013. godine, u mjestu Briznik, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf IV, registarskih oznaka O78-K-942, vlasništvo H.E. iz Zenice. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Dana 07/08.04.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršena je krađa registarskih tablica sa putničkog motornog vozila VW caddy, vlasništvo firme „Ekofilm“ iz Ljubuškog. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju nevedenog krivičnog djela.

Visoko

U vremenskom periodu od 06. do 08.04.2013. godine, u mjestu Gornje Rosulje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.A., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko izvršen je uviđaj.

Breza

Dana 08.04.2013. godine, u mjestu Kamenice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo H.K., iz koje je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Od strane istražitelja Policijske stanice Breza izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zavidovići

Dana 08.04.2013. godine, na raskrsnici ulica Pinkasa Banta i Gazi Husrev-bega, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo VW, registarskih oznaka 765-J-792, kojim je upravljala H.M. iz Tešnja, i motocikl zipr 3, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao S.Z. iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close