Izvještaj MUP-a ZDK za 07.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.02.2013. godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo K.-T.V., iz kojeg je otuđen laptop, te manja količina zlatnog nakita i novca. Uviđaj će biti izvršen dana 08.02.2013. godine, u jutarnjim satima.

Kakanj

U toku noći 06/07.02.2013. godine, u ulici Rudi Čajevec, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf 4-karavan, registarskih oznaka J97-E-143, vlasništvo Ć.N. iz Kaknja. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 07.02.2013. godine, u ulici Maršala Tita, u UO „Feniks“, izvršena je krađa mobilnog telefona, vlasništvo R.E. Od strane službenika uniformisane policije izvršen je pregled lica T.A. iz Zavidovića, kod kojeg je pronađen otuđeni mobilni aparat, nakon čega je isti lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 07.02.2013. godine, u ulici Voćarski put, od strane službenika uniformisane policije uočeno je da je iz dva šahta izvršena krađa telefonskog kabla, vlasništvo preduzeća „BH Telecom“. Operativnim radom na terenu, u ulici Dragovački put, pronađeni su H.A. i B.E., oba iz Zavidovića, sa otuđenim kablovima. Navedena lica su lišena su slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 07.02.2013. godine, na putu Zenica-Babino, u mjestu Hajkovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel, registarskih oznaka J30-O-891, kojim je upravljao O.M. iz Zenice, i putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 440-T-997, kojim je upravljao J.A. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni J.A. je zadobio teške tjelesne povrede. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close