Izvještaj MUP-a ZDK za 06.08.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 06.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 06.08.2014. godine, u 14,20 sati, u ulici Stanični trg, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su prilikom legitimisanja i pregleda lica M.K. iz Travnika, kod istog pronašli jedan paketić sa bijelom praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu speed. Tom prilikom, navedeno lice je progutalo manju količinu praškaste materije, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći. U 19,30 sati, lice M.K. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Visoko

Dana 05/06.08.2014. godine, u ulici Križ, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf 2“, registarskih oznaka E61-M-959, vlasništvo L.H. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 06.08.2014. godine, u mjestu Jelah Polje, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „VW-Golf 2“, registarskih oznaka KR-R 3188, kojim je upravljao S.A. iz Tešnja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobil lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close