Izvještaj MUP-a ZDK za 06.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 06.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 06.07.2014. godine, u ulici Bulevar Kulina Bana, izvršena je krađa na naročito drzak način nad licem L.F. iz Zenice, tako što je nepoznato lice prišlo oštećenoj i sa vrata iste otrgnulo zlatnu ogrlicu, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Od strane službenika policije se poduzimaju aktivnosti na pronalasku i procesuiranju izvršioca ovog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 05/06.07.2014. godine, u naseljenom mjestu Porječani, sa putničkog motornog vozila marke “Renault ” izvršena je krađa registarskih tablica T61-A-085, vlasništvo lica G.L. iz Visokog. Od strane službenika policije se poduzimaju mjere i radnje na pronalasku i procesuiranju izvršioca ovog krivičnog djela.

Žepče

Dana 06.07.2014. godine, u 22,20 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da na parking prostoru u ulici Stjepana Tomaševića dva nepoznata lica oštećuju putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O54-A-135, vlasništvo lica H.S. iz Zenice. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su ustanovili da su izvršioci koristili putničko vozilo “Opel”, austrijskih nacionalnih oznaka, sa kojim su se udaljili u nepoznatom pravcu. O navedenom upoznate sve policijske stanice na području Kantona, a na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 06.07.2014. godine, u 17,05 sati, u ulici Pehare kod broja 163, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskog broja M65-E-073, kojim je upravljalo lice B.E. iz Zenice i moped marke “Piaggio”, registarskog broja A33-A-646, kojim je upravljalo lice Č.S. iz Zenice, koje je u ovoj nezgodi zadobilo teške tjelesne povrede kao i lice K.Dž. iz Zenice. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I u Zenici.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close