Izvještaj MUP-a ZDK za 06.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 06.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05/06.06.2014. godine, u toku noći, u mjestu Poglavnica, općina Zenica, izvršena je teška krađa u vikendicu vlasništvo Č. E. iz Zenice. Iz vikendice je otuđen mobitel marke “Nokia”. Izvršen uviđaj.

Zavidovići

Dana 05/06.06.2014. godine, u toku noći, u mjestu Vrela, općina Zavidovići, izvršena je teška krađa mopeda marke “Class”, bez registarskih oznaka, vlasništvo A. E. iz Zavidovića. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zenica

Regionalni put Zenica-Vitez, u mjestu Čajdraš, zbog odrona, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Putni pravac Nemila-Bistričak prohodan za terenska vozila, putni pravci Nemila-Topčić polje-Starina saobraćaj obustavljen, dok je za Starinu, iz pravca Topčić polja, u upotrebi alternativni makadamski put-prohodan samo za terenska vozila, te za naselja koja gravitiraju kotlinom Bistričaka, koristi se šumski put preko mjesta Orahovica, u pravcu Bistričaka.

Maglaj

Magistralni put M-17, u mjestu Kosova, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Olovo

Regionalni put Olovo-Zavidovići, u mjestu Podkamensko, zbog urušavanja mosta na rijeci Krivaja, saobraćaj obustavljen za sva motorna vozila.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Tešanj

Dana 06.06.2014. godine, oko 02,45 sati, u mjestu Rosulje, općina Tešanj, došlo je do požara na robi koja je bila izložena ispred robnog centra “ES i ES Trade”, vlasništvo S. E., kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Tešanj. Izvršen uviđaj.

Na području ZE-DO Kantona nije bilo eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close